2010. december 15., szerda

(új novella, vámpíros némafilmmel és angol esővel)


Az sfmagon mától olvasható és letölthető az új novellám, A polidori.

Hosszabb írásom utoljára 2006-ban jelent meg, a népmeséket remixelő 77 {Hetvenhét} című antológiában, istenem, ez négy év, ennyi idő alatt felnőnek a gyerekek, eliramlik az élet, mindent elönt a feledés homálya. Felmerült bennem, hogy netes comeback-turnét kellene tartanom, szétbotoxozott arccal vendégblogolni, részegen botrányt okozni fórumokon, moderátorokkal kötözködni, hátha. De meggondoltam magamat és inkább csak megosztom a hírt.

A polidori. Történet az első és utolsó magyar némafilm-vámpírról, a vérszívók túltengéséről és az idegen városokban érzett magányról.

A novella nem teljesen új, nevezzük inkább eddig kiadatlannak. Nagyon köszönöm d-nek, aki rengeteget segített, amikor megszerkesztette, és mindenkinek, aki eddig olvasta. Akkoriban írtam is róla, aztán titoktartásra hivatkozva ködösítettem, bár a titkos projektből, ahova szántuk, nem lett semmi.
A novella először nálam pihent sokat, később egy magazinnál, ahol el is fogadták, de addigra találtam benne pár gubancot, amit nem volt erőm kijavítani. Mire mégis sikerült, elindult az sfmag, Hanna, mint szerkesztő megkérdezte, elkérheti-e, én pedig rájöttem, hogy a téma miatt ez jó ötlet, az emlegetett magazinnak pedig adok egy másikat, ami jobban illik a profiljukba. Hát így.

Ez az első olyan hosszabb írásom, ami creative commons alatt jelenik meg a neten; időhiány és bölcsészségem miatt nem sikerült rendes e-könyvet gyártanom belőle, de ami késik, nem múlik.

UPDATE: Keltnek hála már van prc-formátum, Kindlére például. UPDATE 2: ...amit a mr. a tovább csinosítgatott, ezért most még szebb.

(És nem hittem volna, hogy a vámpírőrület mint téma két év múlva is aktuális lesz.)

6 megjegyzés:

Lafy írta...

Köszi, ezt már rég vártam. :)
Örülök, hogy a múzsáid nem hagynak békén. És megkérnélek a következő novelláig ne kelljen újabb 4 évet várni! ;)
epub formátumhoz meg használd ezt:
http://www.2epub.com/
Android userként hálás lennék. :)

Kelt írta...

Itt a v2 a novellából: http://dl.dropbox.com/u/103871/A_polidori_v2.prc

Ebben már elvben rendes gondolatjelek vannak, meg kiöltem belőle a Word által beledobált felesleges formázásokat, és úgy küldtem konverterre. Reményeim szerint egy helyen sem kuszáltam össze a dőltbetűs részeket.

Forrásfájl erre: http://dl.dropbox.com/u/103871/A_polidori_forras.html

A puskám pedig az ekönyvolvasó blog hogyan csináljunk normális prc-t posztja volt: http://ekonyvolvaso.blog.hu/2009/05/11/hogyan_csinaljunk_igenyes_mobipocket_publikaciot

brainoiz írta...

Lafy: én köszi!

ezt a konvertert már próbáltam korábban, sajnos néhány nagyon fontos fomázást nem visz át. de mindenképpen lesz epub, az én közelemben is olyan olvasó van, ami csak azt tudja.

Kelt: nagyon szépen köszönöm még egyszer - a fájlt és a linket is!

Lafy írta...

Én kérek elnézést... A formázás dolgokat nem checkkoltam... :)
Nekem csak az volt a fontos hogy el tudjam olvasni. ;)

Unknown írta...

Ez nagyon rendben volt Viktor, kösz
gazsi

brainoiz írta...

köszönöm szépen!