2007. szeptember 25., kedd

(majdnem nagyon trágár [de elmúlt])

19:45

Mindent feltúrtam itthon (kétszer), végigtelefonáltam a tegnap bejárt helyeket, felforgattam az irodát, de semmi, szóval tényleg elhagytam a pendrive-omat, a felejthető hülyeségeken kívül rengeteg jegyzettel, pár szinopszissal, félkész írásokkal, személyes dolgokkal, fordításokkal, az ezer éve készülő regényem kész fejezeteivel, már ami elsőre eszembe jut, és kizárólag két dologban bízhatok, egy, ha valaki megtalálta, letörölte és használja, kettő, ha nem, akkor majd legendásan zavaros, gyakran számomra is követhetetlen dokumentumrendszerem fog ki rajta (érhetetlen logikájú fájlnevek, párhuzamosan vezetett töredékekbe szétszórt jegyzetek, félig angol zagyvaságok), de iszonyatosan utálom most a világot és magamat, hiába volt mindenről másolat, ha valaki egyszer csak befejezi ezeket a vackokat és kiadja és sikeres lesz, akkor majd megtanulok odafigyelni, legszívesebben összetörnék most valamit, nem, rengeteg valamit törték össze, de én vagyok a zen, a csillagok lassú, nyálkás vánszorgása az égen, nem teszek ilyesmit.

22:01

Ez nem semmi. whoisnot bejegyzése talán fluktuációt időzött elő a téridőben és a valóság meggörbült egy kicsit? Vagy a nagyon kedves kollektív koncentrálás teleportálta elő?

...de öt perccel ezelőtt megkerült az elveszett holmi, sok-sok kilométerre innen, vidéki kúriánkban, ahol igazából semmi keresnivalója nincsen, mert vasárnap jártam ott, minden különösebb holmi nélkül, minek vittem volna pendrive-ot arra a pár órára, és nem is emlékszem, hogy eltettem vagy elővettem volna, tehát vagy teleportált az eszköz vagy csak álmodtam, hogy tegnap használtam itthon és a cégnél is (pedig kristálytisztán emlékszem minden mozdulatra), ami ugyanolyan furcsa, mindenesetre okulásomul, mások szórakoztatására meghagyom a fenti postot és köszönöm szépen mindenkinek a szurkolást.

7 megjegyzés:

Névtelen írta...

az ilyen mindig beb@%"+. :( sajnálom! én is elhagytam egyet, komplett archivált anyagokkal, grafikákkal, írásokkal stb, kb. 3 hónappal ezelőtt -- igaz, azon talán csak egy félkész új novella volt, nem úgy, mint nálad, de azért így is sejtem, milyen érzés. még reménykedhetsz abban (mi meg veled), hogy egyszer csak előkerül a mosógép alól, vagy valami hasonló varázslatos helyről. drukkolok, hogy így legyen!

Névtelen írta...

Nyugi, brainoiz, ha félbemaradt anyagok vannak rajta, akkor a legelszántabb szótolvaj sem megy vele sokra. Ismerve irályodat jelenleg nem igazán látok az sf/fantasy társadalomban olyan írót, aki képes lenne feltűnő stílustörés nélkül továbbvinni írásaidat. Ergo - még ha beteljesülne a legpesszimistább víziód, nagy sikert nem jósolnék a regényszarkának.
O.

brainoiz írta...

köszönöm szépen...

Srakker írta...

Na, majd szólunk a káoszzsebnek, hogy lesz szíves visszaadni. Amúgy meg ismerjük el, hogy rohadt valószínűtlen, hogy egy olyan alak, akiben van elég tehetség, hogy feltűnés nélkül és jól learassa a babérjaidat, ne lenne képes saját ötletet kitalálni...

Névtelen írta...

Ahogy a legendás Michael Knight mondaná: "Pajti, ez meleg helyzet volt!"

brainoiz írta...

sezlony: :)

bár a jó öreg Májkül talán nem hagyta el a kocsiját úgy, hogy az odáig vezető események meglehetősen véletlenszerű sorozatából egyik epizódra sem emlékezett....

Névtelen írta...

Azok a rohatt kis fírögjáratok, azok. A lopósak. :) De legalább megvan.