2005. január 28., péntek

(Nosztalgia)

Az egyik jól védett sarokban valaki maximum hangerőre csavarta a hangfalakat, és a legsúlyosabb zenék között szelektál a winampban: hetvenes-nyolcvanas évek kultikusan (rossz) sorozatainak főcímzenéje, rajzfilmek gyermekkorunkból, leggázosabb popslágerek 1979-ből, hasonlók.
A gép körül már egész tekintélyes csapat verődött össze, kórusban ordítják a megfejtést, ha felismernek egy dallamot, majd elénekelnek pár strófát.

Ebből a szempontból annyira mégsem születtünk eltérő kultúrába: többségét én is velük tudnám dúdolni. Most a Dallasnál tartanak éppen, de a kínálat keményedik, és egyre többen szállingóznak arrafelé.

(Módosítás, utólag - megnéztem, nem winamp; egy szoftver, ami lejátssza az első pár pillanatot, és be kell tippelni, mi szólt éppen. Most hangzott el a "Wiki die kleine Wikinger" (valaki?) és a McGyver főcímdala.)

4 megjegyzés:

- írta...

a régi szép idők, azt mondod? :)

Bright írta...

Wiki, na jaaa... Mindig megvakarta az orrát háromszor, mire kibökte a tutifrankót. :)
(Egyébként meg Wiki und die starken Männer volt a címe.)

rosseb írta...

A progi nevét, könyörgöm. A progi nevét....
( amúgy már szilveszterkor gyanús volt az örjöngés a Europe-ra.... hehehe)

brainoiz írta...

Gábor: ááá, iiigen! Pontosan ezek voltak! Hüpp. (Tudhattam volna, hogy a netbányászra számíthatok)
Bright: wow, nem is tudtam, hogy ilyen erősen szexuális címe volt a Wikinek :)
Rosseb: nemtom, milyen program, valami exceles alkalmazás, ahol felcsendül a dal, és ha nem írod be a mezőbe a címét x. másodpercen belül, újrakezdi; de ajánlom a fenti linket by Gábor..