2005. január 28., péntek

(Ebédszünet, sokadik)

Azért vicces dolog ez: a Cég konyhájába zsúfolódni két óra körül a spanyolokkal, majd angol nyelvű eszmecserével zárni az ebédidőt egy olasszal és a finn szülőkkel rendelkező svéddel, ahol a téma többek közt Magyarország.
Amúgy mindig meglep, úgy általában milyet keveset tudnak rólunk, ellenben – ha már így esett – legalább őszinte érdeklődést vélek felfedezni bennük (és szerencsére még nem találkoztam azzal a több helyről hallott, anekdotaszerű helyzettel, amikor magyaroknak megmutatták a vízcsap kezelését, esetleg megkérdezték, házakban élnek-e vagy a lovas nemzet szépségeiről áradoztak – és remélem, nem is fogok).

Az mondjuk meglepett, hogy valakinek meg kellett mutatnom egy térképen, hol is vagyunk; igaz, alapvetően chilei.

És a visszatérő, örök kérdésről se feledkezzünk meg: milyen nyelv a magyar? Milyen nyelvekkel áll rokonságban? (Helyi változat: tényleg olyan nehéz, mint a baszk? Igen.) Aztán egyszer majd megkérdeznek valakit, aki mondjuk a sumér/egyiptomi/szíriuszi/atlantiszi nyelvrokonsággal (mvuhahaha) jön nekik, és hogy meglepődnek akkor.

5 megjegyzés:

judyjudy írta...

igazából eddig több spanyollal beszéltem, aki azt hitte, hogy németül beszélünk, mint olyannal, aki nem. (ugye ki lehet ezt hámozni?) de legalábbis nagyon hasonlít biztos.
a dél-amerikaiakról pedig ne beszéljünk, az is nagy eredmény, ha az európát eltalálják velünk kapcsolatban.

rosseb írta...

Mi, a szíriuszi-sumér-szittya-hunmagyarok hagyományait örző gyepűszövetség* tagjai mélységesen elítélünk bárminemű hasonló megnyilatkozást. Igaz Magyar szájából nem való az ilyen beszéd, mikor amúgy is külső és belső kártevőktől mételyezett. Mondd: miért csak álmodik turulmadarakról szabad szittya lelked, mikor szárnyalhatna a kárpátok bércei fölött is akár, fennségesen letekintve Krisztus igaz népére. 30 évezreden átívelő harcos múltunk becsülete, nap mint nap csorbát szenved és Te, olvasott ember, saját múltadon gúnyolódva önnön magyarságod köpted szemközt.
Gyakorolj bűnbánatot és mutass engesztelő áldozatot ősi isteneidnek.
Kegyes földanya és kegyes nap-anya szeretete téged is átölel, hisz' génjeidbe van írva származásod - Szíriuszig érő birodalmadat ismét birtokba venni - ÉBREDJ HÁT!
A mi urunk legyen velünk,
Hajrá Fradi!
Kelt: 2005.01.30. 05.33. A.M.

* Mint olyan.

Szentkoronai Sólyom Antal
Turulmadárházi Eszes Róbert
Boldogasszony-Szabó Gabriella

brainoiz írta...

Judyjudy: a németet itt nem erőltették, ez új, de semmin sem lepődöm meg.

Majsztó Rosseb&Co: igazatok van! Ma turulnak öltözve jöttem dolgozni, így meg tudtok bocsátani nekem?

rosseb írta...

ha volt rajtad fröccsöntött Szentkorona ( made in china ), akkor igen.

brainoiz írta...

rosseb:

affrancba!

izé, volt! volt! volt!