2005. augusztus 3., szerda

(Szúnyog, sör, játék)

Hétvégén a szúnyogok győztek, nincs értelme tagadni. Ezt teszi a valaha edzett vidékivel a főváros füstje. Elpuhultságomat jól bizonyítják a mindenhol vöröslő csípések, amelyek közül néhány még most, négy nappal később is viszket.

Szerencsére ez az egyetlen negatívum (nem jó szó: legyen „kevésbé pozitív emlék”), amit a hétvégéről, a Komárom melletti kempingről fel tudok idézni. Minden más csillagos ötös, a társaság, a szomszéd vendéglő és természetesen az, amikor sörökkel a kezünkben különböző társasjátékokat nyúzunk.

Ahhoz képest, hogy valaha irigykedve bámultam a külföldi boltokban az ötletesebbnél ötletesebb, színes-szagos táblás játékokat, hogy aztán eshu barátommal még tervezni is kezdjünk egyet, ha már nekünk nincsen, tizenvalahány évre meg is feledkeztem róluk. Tavaly a zseniális BANG! ébresztett rá, hogy a kártya nem egyenlő a makaózással, a mostani hétvége pedig a táblás játékok reneszánszát hozta.

Kiegészítés: A G.R.R. Martin regényciklusa alapján készült stratégiát tulajdonképpen a szúnyogok nyerték. A lovecrafti, mélyűri rettenet gyönyörűséges kivitelezésű játéka, az Arkham Horror pedig amúgy is hangulatos egy darab, de az éjfélkor hullámokban megjelenő, rendkívül csúnya és fekete bogarakat valószínűleg a hatásfokozás érdekében küldték ránk egyéb hatalmak; ezúton üzenem, sikerrel jártak.

És mielőtt elfelejteném, külön köszönet Svónak és Scorbának.

5 megjegyzés:

- írta...

jól mondod, jól mondod! :)

(gyors bedobok egy linket a táborhoz, ha nem gond, hátha a jövőre nézvést más is kedvet kap!)

ja, és viva la resistance!

brainoiz írta...

Á, köszönöm, tudom, mit felejtettem el!

Berakom a szövegbe is.

Névtelen írta...

"barátokkal vonatozás"

Háhá, lebuktál! Vagy csak esküvőn tilos?

Bright írta...

"barátokkal vonatozás"

Ennek azért van némi homoerotikus felhangja...:)

brainoiz írta...

Micsoda perverz alakok vannak :))) most javíthatom át.