2005. július 14., csütörtök

(Sötét mesék)




Filmekről.

Szóval sötét mesék, kedvelem az ilyesmit, ezért is vártam nagyon Terry Gilliam (Brazil, 12 majom, Félelem és reszketés...) új filmjét, a Brothers Grimm című opuszt, amelyben a nem mesegyűjtő, hanem boszorkányvadász Grimm fivérek kénytelenek felvenni a harcot a legsötétebb erdő mélyén a gonosszal...

Ezt a látványvilágot Tim Burton is megirigyelhetné. És Monica Belucci, mint boszorkány, hmm.

A hivatalos oldal, trailerrel.

Kissé régebbi lelet Peter Jackson King Kong projektjének az előzetese. Korábban nem hozott különösebben lázba, de most azt hiszem, ezzel a látványvilággal és hangulattal elkaptak, mert nálam működnek a roppant gőzösök, a puhakalaposok a dzsungelben, nem is beszélve a korról, amikor hódított a jazz és még léteztek Igazi Fehér Foltok a térképen.

És ne feledkezzünk meg a már reklámozott Mirrormaskról sem, Neil Gaiman és Dave McKean csodás látványvilágú meséjéről; a hivatalos oldalon a legújabb előzetessel.

Most pedig vissza az esős valóságba.

5 megjegyzés:

- írta...

Megnéztem mindkettőt gyors - a Grimmet még nem láttam korábban, a Mirrormaskot igen, mámrint a trélereket - és arra viszonylag fura eredményre jutottam, hogy ennyi (!) alapján a Grimmek tetszenek, a Mirrormask viszont nem annyira.
Az előbbiben nincs semmi meglepő, az utóbbiban viszont igen, merthogy nagyon szeressem és tisztelem McKean apó látványvilágát (és Gaiman is jó sztorit írt vélhetőleg). Viszont ebben a trélerben valahogy nagyon látszik az animációkon a számítógép, aminek sztem pont egy ilyen esetben nem lenne szabad. Ha a gépek még nincsenek készen rá, hogy megjelenítsenek egy McKean/Gaiman világot, nem kéne erőltetni. Persze, lehet, hogy csak a tréler törpe mérete teszi mindezt, és moziban már leesik majd az állam...
.
Mindenesetre köszönöm a jó kis ajánlást!

- írta...

Ja, a King Kongról meg elfeledkeztem. Az lehet az oka, hogy sör mellett már jól kitárgyaltuk. (Most viszont eszembe jutott az is, hogy a Type O-nak van az a száma, amiben a régi változatból voltak bevágások... :))

brainoiz írta...

Szerintem a Mirrormask egyértelműen és szemmel láthatóan animációs film akar lenni, ha pár évvel ezelőtt készül, akkor még bábfilmként csinálták volna meg (ugye a Henson Company munkája, kezdetben Labyrinth 2-ként ment a projekt), de az ma már nem működne...

Melyik TypeO klipben van KingKong? Nem is emlékszem ilyenekre :)

brainoiz írta...

Kieg: mármint szerintem McKeanéket pont azért nem zavara, hogy látszik a számítógéppel végzett munka, mert nem Shreket akartak készíteni.

rosseb írta...

miképp azt szombat este megbeszéltük, a King Kong a GY.U. és a Jurasic Park maradékaiból összerakott recycling. de azért elmegyek rá sírni egyet, annyi kell.
A Grimm nagyon ott van, biztos jegyem van a moziban rá, a tükörmaszk viszont bennem is kétségeket ébresztett, mert hiába, hogy nem olyat akarnak, amilyen, de azért egy bizonyos szintet nem kéne alulmúlni, mert abból lesznek az olyan förmedvények, mint a Spawn meg az Immortal, amit nem is néztem meg, annyira elriasztottak az animációk.