2005. július 10., vasárnap

(Londoni zárszó: Fedezze fel a képen látható Nagy Ellentmondást)


Köszönet D-nek a kép alapkoncepciójáért és elkészítésért, nem is beszélve a „London az ezer Emma Bunton városa” kezdetű, nagy igazságtartalmú megállapításért.

Búcsúzóul következzen néhány érdekfeszítő információ Angliáról, egyenesen egy született angoltól. A hitelességért nem vállalunk felelősséget.

Tudta-e Ön, hogy...

-- Az ország területén minden hattyú a királynő tulajdona.
-- Elméletileg senki sem szüntette meg azt a törvényt, miszerint felségárulás, ha a borítékra fejjel lefelé ragasztjuk fel az uralkodót ábrázoló bélyeget vagy ráfirkálunk tollal.
-- Mint ahogy azt a törvényt sem, miszerint az, aki este tíz után Chester városfalain belül walesi emberrel találkozik, jogosult lelőni egy számszeríjjal. (Kipróbálása nem ajánlott, mert a walesiek rendes, derék emberek, a komoly értelmezési problémákról nem is beszélve: ki számít manapság walesinek, ill. mi a helyzet a modern lőfegyverekkel?)

Kiegészítés saját megfigyeléssel:
-- Az angolok tényleg nem értik, mi baja lehet bárkinek azzal, hogy a mosdóban következetesen külön van a hideg- és a melegvizes csap, ami azzal jár, hogy kézmosás közben például vagy leforrázod, vagy lefagyasztod a kezedet. Standrad procedúra: dugó be, megfelelő hőmérséklet kikever, félhangos, ideges merengés még a jobboldali közlekedésről, idegen konnektorokról, egyebekről.)

Nincsenek megjegyzések: