2010. július 26., hétfő

(cookies need love like everything does)


A sokat emlegetett szakmai ártalmak miatt rég feketére kérgesedett a szívem, nyilván ezért találom émelyítően szuperaranyos-görcsösenvidámnak a „kellemes dolgok” címre hallgató lánclevelet. Ebben hosszú listába gyűjtik az élet apró örömeit – akkorákat nevetni, hogy az arcod is belesajdul, vagy a füvön sétálni, amikor öntözik, nem is beszélve az aranyos kölyökkutyák tutujgatásáról. A minap éppen ezeket az ellenérzéseimet taglaltam a kocsmában (ahol felmerült, hogy akik ilyen leveleket küldözgetnek, valószínűleg órákon át lamentálnának a vizes cipőjükről, ha át kellene sétálniuk a fellocsolt gyepen), amikor Zyro megkérdezte, milyen lenne a darkfentezisikeríró/fordító listája az élet apró örömeiről.

Az alapvető dolgokat szerencsére gyorsan összeszedtük a többiekkel:

– megcsodálni a novemberi homályból kibukkanó templomtornyokat és kőcsipkéket
– hosszasan gyönyörködni egy esőben ázó ipari létesítmény látványában (lehetőleg bezárt gyár legyen [egy ködben úszó, ódon város szélén])
– amikor végre sikerül felszámolni az egyik kényszervállalkozásodat
és
– amikor egy év elteltével a könyvkiadó végre kifizeti a tartozását.

Kiindulási pontnak jó is lesz.

4 megjegyzés:

Ördögasszony írta...

Arrrr!!!! Kihagytad a szirtet!!!44!! A cafrangos szélű fekete köpenyt orkánként cibáló széllel!! A tépett felhők közül kibukkanó (hatalmas) teliholdra vonító (hatalmas) (koromfekete) (lángoló szemű) farkast!!!44!!!444!!! Gggggrrraaahh!!!!

brainoiz írta...

Mert a lista olyan setét szívet melengető (vagy kellemesen tovább dermesztő) darkságokat tartalmaz, ami akár hétköznap is előfordulhat :)

Ördögasszony írta...

Ezt úgy mondod, mintha nem _mindennap_ lenne cafrangos felhőktől ölelt, hatalmas ezüst telihold a farkasüvöltéses rengetegben magányosan álló, szélvihar-tépte csúcsú szirt felett... :ech: mijen dark vagy te mán.... :(

brainoiz írta...

lebuktam! (végtelenül hosszú szomorú smiley)