2015. április 1., szerda

(álom, politika, varázsgomba)


Mások álmai pontosan olyan unalmasak, mint amennyire egy politikát tartalmazó poszt megosztó, ezért nyilván nem hibázhatok azzal, ha elmesélem a tegnapi álmomat, amelyben hatalmas, páncélozott busszal jártuk Magyarországot. Különös formájú homokdűnék és felperzselt mezők között zötyögtünk a földutakon, valamiért messzire elkerültük a bádoglemezből összetákolt, ártalmatlannak tűnő tanyákat, és csak egy faluban álltunk meg, ahol harsány színű, hatalmas húsevő növényekből és óriási, bíbor csigaházakból kialakított házak álltak, a látóhatáron pedig ocsmány, fekete tömbként magasodott a felcsúti stadion. Ezen a ponton szerencsére felébredtem, de azt hiszem, kijár egy piros pont a tudatalattimnak, amiért ilyen kreatívan üzeni, hogy addig meneküljek el innen, amíg lehet.

Jelenleg annyira lesújtó véleményem van erről az országról és a politikusnak nevezett parazitáiról, hogy az álom egészen reális jövőképnek tűnik, sajnos a hallucinogén elemek nélkül. Ami kár, mert ha minden olyan lenne, mint egy hetvenes években írt fantasztikus regényben, akkor legalább elszórtan akadnának hősök, még ha elátkozottak is, és a lassan vonagló dombok mögött varázslók élnének unikornisszarv-tornyaikban.

6 megjegyzés:

gothposeur írta...

van itt minden, tündér és varázsló is (pár éve láttam egyet egy eldugott, nehezen megtalálható kocsmában(egyszer nem találtam meg!), ahol bűvésztrükköket mutogatott), a tündéreket meg lehet időnként látni, csak most épp szakdolgozatot írnak :D

csak meg kell találni a furcsa embereket, akkor hirtelen ilyen lesz az egész

brainoiz írta...

ez igaz (én is belefutok néha ilyen szerzetekbe), de jelen esetben már Elric-kategóriás figurákra gondoltam a totális apokalipszis közepén

Névtelen írta...

Hehh, tiszta Borderlands, még a páncélozott busz is stimmel az introból.

Mantis

brainoiz írta...

Mantis: tényleg! Valahonnan beragadhatott, pedig az első rész kimaradt, rögtön a második Borderlands-szel kezdtem.

(Az enyém egyébként leginkább egy turnébuszra emlékeztetett, bár ez mellékszál.)

Névtelen írta...

...az álmok,

a tudatalatti üzenetei, amely (a szerencsétlen) képtelen szavakban fogalmazni, de ha fontosnak érzi, üzen, amit egyesek meg is tudnak fejteni, és nem Karinthy (v.ö. álomfejtés vagymi könyve) szinten.

cels.

brainoiz írta...

celsior: ööö, ezzel tisztában vagyok, de köszi :)

még ahhoz sem kell különösebben szakember, hogy megfejtsem a dolgot, de volt annyira bizarr, hogy megörökítsem