2008. november 27., csütörtök

(The Middleman Recommendation Overdue)


Middleman: If we don't crack this, we are going to wind up manacled to a doomsday device while a friendly female voice counts down the seconds to detonation.

Wendy Watson: Does this scenario involve me wearing a bikini again?


Tökéletesen lemaradva, de csakazértis csatlakozom a Middleman-rajongók klubjához. isolde és lucia már mindent leírtak erről a sorozatról, amit kellett (érdemes elolvasni), és ha hozzátesszük a sorozatjunkie ajánlóját a kezdetekből, nekem alig marad valami. A Middleman egyelőre egy évad, tizenkét epizód és egyszerre hamisítatlan pulp-sorozat titkos bázissal és világmegmentéssel, illetve mindennek a tökéletes paródiája, tömve milliónyi popkulturális utalással, amiket nem kötelező érteni, de remek érzés kiszúrni, mi honnan van.
Az elején kicsit lassan indul be, ott még kissé Man in Blackes, de a közepén már elkapott a gépszíj, pedig akkor még nem is jártam a Vampiric Puppet Lamentation című résznél. A Middleman nem fog mindenkinek tetszeni, de akik maguk is őszinte büszkeséggel tudnák azt mondani egy végső leszámolás előtt, hogy the plan was sheer elegance in its simplicity, vagy esetleg szeretik a kikacsintgatós iróniát, a frappáns párbeszédekeket és az olyan főgonoszokat, akik óriás gyémántokat lopnak torz terveik végrehajtásához, azok értékelni fogják.

4 megjegyzés:

Névtelen írta...

Jol hangzik, utana kell neznem.

En az uttobbi hetekben (honapokban) a Dexter-tol vagyok teljesen oda. Te lattad mar? Az elso 2 season zsenialis.

brainoiz írta...

Dexter nagy kedvenc, már a harmadik évadot gyűröm. Tényleg jó.

tapsi írta...

azért az valahol ijesztő, hogy amikor éjjel 3/4 2-kor magyar szinonimákat keresek arra, hogy overdue, akkor ezt dobja fel harmadiknak a gugli (ehh, azt hiszem, my kung fu is weaker than their engagement letter, vagy legalábbis nem olyan pontos)

brainoiz írta...

tapsi: hehh, ez remek hír. azt jelenti, hogy jól terjesztem a middleman-igét. vagy szeretném azt hinni, na.