2007. július 13., péntek

(2link)

Nem követtem soha különösebben a goldenblog nevű versenyt, most mégis megnéztem a kategóriák első hármas helyezettjeit, mert úgy döntöttem, idén visszafogottan szavazok, többek között a kultúrablogok egyikére (Irodalmi Boncasztal, jóféle, írósszerkesztőstanácsadós, kezdőknek és haladóknak), ami nem jutott be, ellenben találtam egy zseniális képesblogot a sikeres háromban. Engem bármikor le lehet venni a lábamról egy viharos éggel, egy esős tájjal, lehetőleg valami darkcity is legyen rajta, füst, gőz, pokoli masinák, tornyok, ettől az Artistaművek nem is különbözhetne jobban, de csorbuljon a kialakult kép. Egyébként is, ez a gyűjtemény meseszerű, amit szeretek, de nem giccses (amit nem szeretek), profi, és ez a kép például remekül passzol is a Noiz-féle hangulathoz.

A másik link a Magyar Íróakadémia regényíró-kurzusáról szól, amiről már jóval előtte, elismerem, gonosz módon a legrosszabbat feltételeztem. Ha lenne erőm hozzá, egy külön posztot szánnék az egész Kortárs Magyar Irodalomra, de majd egyszer, egyelőre linkelem Stöki igen alapos cikkét, hogy meglegyen itt is nekem.

2 megjegyzés:

Névtelen írta...

hű, sztem még senki sem volt képes ennyi rosszalló gúnnyal leírni azt h "kortárs magyar irodalom" :)

Névtelen írta...

isolde: :)

a helyzetet rontja, hogy a Kortárs Magyar Irodalomhoz a regények mellett nálam hozzátartoznak a járulékos honlapok és folyóiratok is, ami aztán tényleg a gödör alja.

amúgy vannak kortárs magyar szerzők, akiket szeretek. csak nagyon kevesen...