2006. március 9., csütörtök

(A megrázó igazság: még mindig február van!)

Mai adásunkban még: dráma, könnyek és Igaz Szavak, Szívből!

Az előző rész tartalmából: María Isabel Conchita rájön, hogy Pilar, a gonosz házvezetőnő valójában elveszett ikerbátyja, aki nővé operálta magát; kérdések merülnek fel. Mr. Noiz február végére három kiadónak ígér be összesen négy lefordítandó könyvet (ebből három valójában egy, de így fenyegetőbbnek hangzik) illetve egy novellát.
Eredmény: a meghatározott ütemterv szerint leadandó három könyv (ami valójában egy), elkészült. Az egy (ami annyi nyűggel járt, mintha három lenne), egy hét csúszással többé-kevésbé elkészült*, ami a két héttel ezelőtti állapotokat tekintve sikeresnek mondható,de a vállalások őszintén szólva nem teljesültek az elvárások szerint. A novella azonnal következik, amint az agyam visszanyeri régi, bársonyos ruganyosságát.

Részeredmények: konkrétan hányingerem van a kávétól, a zöld teától és az energiaitaloktól. Másfél hónapja nem volt egyetlen teljes pihenőnapom, mert minden reggel héttől estig egy számítógép előtt ültem valahol (még akkor is, ha összességében alig sikerült értékelhető mennyiséget összekopognom: **). Két kivételes esettől eltekintve három hete folyamatosan mondom le a találkozókat a barátaimmal. Nem jártam edzésre. Három hét alatt alig 170 oldalt sikerült elolvasnom egy könyvből. Viszont az ingerültség és a rosszkedv múlóban, már nem érzem úgy, hogy mindenki elmehet a halálba. Elnézést azoktól, akiknek nem írtam, telefonáltam, jeleztem vissza vagy véleményeztem azt, amit kellett volna. Próbálkozom.

Persze megérdemlem. Így jár az, aki nem egyszerűen ellébecol egy hónapot, hanem még bevállal egy másik kiadót is, a novelláról nem is beszélve, és közben nem veszi számításba, hogy heti két napot egy másik munkahelyen dolgozik.

Kissé aggaszt, hogy az április már most hasonló tendenciákat mutat. A megírandó dolgok listája szintén tetemesre hízott. Innen szép a nyerés, ahogyan mondani szokás.


*Az olyan apróságok, mint a függelék és a tárgymutató, egyszerű kis sallangoknak tűnnek a könyvek legvégén, de mindig kiderül, hogy annyi pepecselés van velük, mint a lényegi fordítás harmadával.

**Nincs is annál szebb, mint 36 óra folyamatos szobafogság után szembesülni azzal, hogy a heroikus küzdelem eredménye egy jobb nap délelőttjén összehozható szövegmennyiség.

12 megjegyzés:

Névtelen írta...

ez nekem is életem leghosszabb februárja, ráadásul még csak nem is fánkoztunk. kitartás brainoiz! tali májusban? :)

Névtelen írta...

ok, akkor már most gondold végig, mikor legyen az a buli, amikor mocskosul barnára sült barátaid feltálalják a messzi földről hozott finomságokat és thai masszőrnőket.

Névtelen írta...

(hm, jól látom, hogy itt a kommentekben csajok versengenek a veled való találkozásért?)

brainoiz írta...

"(hm, jól látom, hogy itt a kommentekben csajok versengenek a veled való találkozásért?)"

Most már talán elárulhatom, hogy mindig is ez volt a Terv, és a blog csupán egyszerű, bár ravasz eszköz volt a célom eléréséhez. De ezennel vége a rejtőzködésnek, és végre nyugodtan BESZÉLHETEK NAGYBETŰVEL és írásban is kacaghatok TÉBOLYULTAN ( ha! ha! ha!)


Most pedig megyek, leellenőrzöm a TITKOS rakétasilókat.

ha! ha! ha!

Névtelen írta...

Tényleg lesznem masszőrnők? :remenykedve pislog:

Névtelen írta...

"lesznek", na.
Nagy mohóságomban már félrebeszélek

Névtelen írta...

nem, ez csak a beetetés. valójában 1240 fotót kell végignéznetek, amiből 1000 giccses naplemente, a többin Bright és én pózolunk pálmafák vagy műemlék épületek előtt. kaja sem lesz, leszámítva néhány szem lejárt szavatosságú édes-savanyú pirított babot és rettentően csípős csillis aszalt gyümölcsöt :-)

Névtelen írta...

Jaj, elnézést, de most derült ki, hogy ez a hónap egyáltalán nem jó nekem, s a következő is kérdéses...

:-)))))))))

brainoiz írta...

jó, de akkor végignézzük azt a 666 darab fekete-fehér fényképet is, ahol fekete ruhában pózolok sötét katedrálisok előtt :)

Névtelen írta...

Fekete-fehér??? Hogyhogy van fehér is?

Névtelen írta...

Még szerencse, hogy a naplementék és a gótfotók kioltják egymást, így csak a maradékot kell megnéznünk. Bár mintha jönne az utánpótlás a szilveszteri alakulattól...

Buvarzenekar írta...

Már nincs február. Akár blogolhatsz is. ;)

Buvarzenekar