2007. május 2., szerda

(A rododendron lánya)

Azért szeretek a barátaimmal több napos kirándulásokra menni, mert ilyenkor kiváló társaságban lehet nagyokat beszélgetni, észt osztani, a világot megfejteni, enni, társasjátékozni és igény szerint ezen fázisok között és alatt egészen sokat inni. Ráadásul az ilyen alkalmakkor tökéletes összhangba áll össze a csapat geek* kemény magjának elméje, mintha hatalmas bolytudatot alkotnánk és döbbenetes lezserséggel döbbenünk rá rejtett összefüggésekre (melyek természetesen motyogó ronccsá silányítanák az erre felkészületlen átlagembereket, satöbbi satöbbi). Az idén Zalába mentünk, gyönyörű vidékre, egy panzióvá átalakított vízimalomba, ahol komplett szarvascsordához elegendő trófeamennyiség díszítette a falakat, a háziak vizslája vacsoraidőben Oscar-díjra érdemesen alakította a kiéheztetett ebet és még érintésre doromboló macska is akadt.

A hagyományok szerint tehát nem vesztegettük az időt, főztünk, iszogattunk, játszottunk is egy keveset, illetve a közeli arborétumban – ami az Óriások erdejével és a Hétforrással nyugodtan beillene valódi meseerdőnek is – fényt derítettünk a a Rododendronkirály mítoszára, aki a csapattól lemaradó turistákat arcra tapadó, bódító szirmokkal teszi engedelmes szolgájává. Jártunk még bivalyrezervátumban, ahol többen megriadtunk a Világ Leggonoszabb Tekintetű Bivalyától, aztán a történelmi jáki templomban, ahol eleink annyi szimbólumot faragtak kőbe, hogy valószínűleg egész Da Vinci-kód klónokat lehetne rögtönözni köréjük, illetve abban az étteremben, ahol végtelenítve ment „Michael Jackson és a Beach Boys legnagyobb slágerei a Super Mario hangeffektjeire átírva” cédé, ami sokkal, de sokkal bizarrabb annál, mint amilyennek tűnik.

* a wikipedia szerint a geek: „A person with a devotion to something in a way that places him or her outside the mainstream. This could be due to the intensity, depth, or subject of their interest. This definition is very broad, and allows for (…) music or band geeks (audiophile), movie and film geeks (cinephile), comics geeks, (…) gamer geeks, (…) literature geeks…”

Nincsenek megjegyzések: