2012. november 6., kedd

(„in a world”, mondja a trailerhang)


Nem nagyon történt még ilyen velem, de zsinórban hármadik éjjel riadok fel arra, hogy álmomban elveszítettem egy nagyon fontos kulcsot, sőt egy egész kulcscsomót. Azt már az ébredés utáni másodpercben sem tudom megmondani, mire valók (van közöttük egy csillogó meg egy zöldre rozsdásodott darab, az biztos), de valamiért úgy érzem, rettenetesen nagy baj történt, és még sokáig nem múlik a szorongás.

Remélem, nem arról van szó, hogy álmomban rendszeresen átkerülök egy fantáziavilágba, ahol kiválasztott hősként nekem kell visszazárnom a Tébolyult Varangyisten jádebörtönének kilenc kapuját, mert akkor tényleg baj van. Például a helyi jófiúk éppen engem keresnek rendkívül felháborodottan minden létező varázserdőben és bronzkupolás városban.

4 megjegyzés:

Ábel írta...

Nos, biztos forrásból tudom, hogy a megoldás a következő: a jövőben el fogtad lopni az időutazó gép egyetlen példányát, hogy visszagyere figyelmeztetni ifjan bohó múltbeli énedet (ez vagy te most) valami borzasztóra (erről csak annyit mondott sejtelmesen az informátorom, hogy szerepel benne baboskendő valamint szardíniás gyümölcsrizs és higgyem el, hogy nem akarom tudni).

Sajnos nem fogtál (igen, így helyes, ez befejezett múlt) számolni azzal, hogy az érkezést követő harmadik percben ellopják a réz és alumínium színekben tündöklő gépet amikor hátat fordítasz neki. Az utolsó esélyed a hazatérésre a jövőbe az lett volna majd, ha sikerül a csillogó kulcssal kinyitni a varázskaput. Na ezt a kulcsot hagytad el. Így örökre itt fogtál ragadni ebben a pokoli téridőben.

Ja, a rozsdás kulcs butaság. Micsoda hülyeség ez az álomban?!

brainoiz írta...

Tetszetős elmélet, a szardíniás gyümölcsrizs létezését leszámítva, de az hátha csak egy alternatív idősík.

Az álombéli kulcsok viszont pont rozsdásak többnyire, a nem létező, de megálmodott szakirodalom szerint: ezek a tárgyak túl sok időt töltenek az álomvilág légkörében, ami erősen korrodáló hatású.

tapsi írta...

Simán kvantumtárgyak, és az előrelátó Jean le Flambeur csempészte az álmaidba, hogy a harmadik rész végén majd visszavegye tőled.

brainoiz írta...

tapsi: ez is gyönyörű

(a Fractal Prince után belegondolva pedig nem is lehetetlen)