2011. augusztus 27., szombat

(képeslap, magunknak, itthonról)


Az előbb erős vízsugárral csaptam le a papucsomra kérgesedett tengeri sót, így fél nap késéssel hivatalosan is befejeztem a nyaralást.

Valójában egy hétig semmi sem történt, és pontosan így szólt a terv, de közben volt sok minden, zötyögő buszok és kopott betonmólók a kristálytiszta vízben. Borókafenyők és zsizsegő kabócák és forró betonon szaladgáló gyíkok, árnyék a víz szélén, fröccsenő hullámok. Sikátorok egy középkori városban, gazzal felvert tetők, grillen sülő halak, áramvonalas jachtok a kikötőben. Két és fél elolvasott könyv, összefüggéstelen töredékek egy füzetben, labirintusokról és vonatokról, véletlenül sem ahhoz, amihez kellett volna, de nem baj. Levesporok meg örökké jéghideg víz a palackban, este az öbölben, heverészés a kavicsos fövenyen, fölöttünk a csillagos ég.

3 megjegyzés:

Névtelen írta...

a horvát kabócák... oh, csak azt tudnám feledni,

:grin:

mindeközben Marci fiam és barátja úgy beleszeretett a horvát Mediterráneum városaiba (Aranyszarv öböl meg ami arrafele van), hogy jövőre nélkülünk terveznek felkerekedni. Ifjú szívekben élek, vagymi, de őszintén bevallva , most már mintha elszaladna mellettem a világ.

cels.

adamsky írta...

Reklámozhattad volna kicsit jobban a tegnapi szereplésedet... Számomra pl. utolsó pillanatban derült ki, pedig megnéztelek volna.

brainoiz írta...

Sajnos kissé összecsaptak a fejem fölött a hullámok, ráadásul eléggé az utolsó pillanatban ugrottam be az előadók közé. Majd legközelebb :)